fbpx
Oldal kiválasztása

Régi korona, híd cseréje

 

A fogpótlások – mint a koronák, hidak – karbantartására ugyanolyan figyelmet kell fordítani, mint a saját fogéra. A napi rendszeres, legalább kétszeri fogmosás mellett fogköztisztítóval vagy fogselyemmel érdemes megtisztítani a fogközöket is. Hidak esetén merev végű, úgynevezett superfloss fogselymet javaslunk. Mindezen napi rutin mellett is a koronák, hidak idővel elöregedhetnek.

A régi koronák vázanyaga általában fémkerámia volt, mely annak idején modern megoldásnak számított. Azonban ezen a 10-20 éves fogpótlások nagy részének lejárt az ideje.

Mikor érdemes megfontolni a korona vagy híd cseréjét?

Vizsgálja meg a tükörben: látványosan eltér régi koronája vagy hídja a többi fogától, színében, formájában vagy anyagában? Amennyiben igen, sőt, a korona vagy híd elrepedt, eltört, vagy a fogínytől jelentősen eláll, érdemes megvizsgáltatni: megállja-e még a helyét, védi-e a fogat?

Ha a fogíny és a korona vagy híd találkozásánál elszíneződött a fogíny, úgynevezett szürke ínyszél alakult ki, a foga és az ínye védelme érdekében itt az ideje a fogpótlás cseréjének.

A csere szükségessé válhat akkor is, ha a fogpótlás vázát takaró porcelánleplezés lepattogzik, és mögüle kilátszik a fém váz.

Milyen modern és esztétikus megoldások állnak rendelkezésre a régi korona vagy híd cseréjére?

A fémkerámia megoldások ugyanúgy alkalmazhatók, ezek a leginkább pénztárca kímélők. Ezek – elődeikkel ellentétben – vállas előkészítéssel készülnek, így nem kell tartani a szürke ínyszél megjelenésétől. Az esztétikára fémkerámia koronák esetén is ügyelünk: ma már nem csempehatású fogpótlások készülnek.

A cirkonkorona- vagy híd teljesen fémmentes megoldás, esztétikus és fogszínű. Strapabírása a fémkerámiához hasonló, esztétikájában kiváló megoldás.

A préskerámia korona kiváló esztétikájú, szintén fémmentes. Elsősorban metszőfogak borítására alkalmazzuk.

Korona, híd árak

  • Fémkerámia korona és hídtag: 62.000 Ft
  • Cirkon korona és hídtag: 82.000 Ft
  • Préskerámia korona és hídtag (e-max): 80.500 Ft 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretné lecseréltetni régi koronáját vagy hídját, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.