fbpx
Oldal kiválasztása

Ideiglenes tömés, ideiglenes korona, fogpótlás, fogsor
– hogy a végleges elkészüléséig se maradjon fog nélkül!

Esztétikai fogászatunkon kiemelt figyelmet fordítunk a fogak védelmére. Éppen ezért a két vagy több alkalom alatt elkészülő kezelések idejére is óvjuk a fogat és ügyelünk arra is, hogy a mosoly se csorbuljon! 

Ideiglenes tömés

Bizonyos esetekben szükséges lehet, hogy a fog kitisztítása, a szuvasság ellátása után időt hagyjunk a fog regenerálódására, mielőtt lezárjuk azt.

Például gyógyszeres tömés esetén, vagy néha gyökérkezelés során, a gyökércsatornák kitisztítása után várunk a gyökértömés elkészítésével. Ilyenkor ideiglenes védő tömést helyezünk a fogra, mely 2-4 hétig is képes védelmet nyújtani a fognak.

A legközelebbi alkalommal ezt eltávolítjuk és helyére kerül a végleges tömés vagy fogpótlás. Ez lehet betét (onlay, inlay) is. 

Ideiglenes koronák, hidak, héjak

A fogtechnikus által készített fogpótlásokra körülbelül egy hetet várni kell. Az előkészített fogra ilyenkor ideiglenes fogpótlást készítünk a rendelőben, de bizonyos esetben az ideiglenes fogpótlás is készülhet fogtechnikus által.

Régi korona cseréje esetén, illetve fog implantátum beültetés során, a végleges korona elkészüléséig alkalmazzuk.

Ennek célja, hogy az előkészített és megtisztított fogat védje a káros baktériumoktól, biztosítsa a stabil rágást és mosolyzóna esetén ne legyen feltűnő az előkészített fog.

Az ideiglenes fogpótlást ideiglenes ragasztással rögzítjük, így a rágást bírja, de a fog károsítása nélkül eltávolíthatjuk, amikor elérkezik az ideje.

Ideiglenes fogsor, műfogsor

Régi fogsor csere vagy új készítése során is lényeges, hogy a harapás kényelmes legyen. Ebben a folyamatban is nagy szerepe van a precíz lenyomatvételnek, mely alapján a fogtechnikus elkészítheti a leendő végleges műfogsort.

Ez több alkalmat is igénybe vehet, éppen ezért ideiglenes fogsorra szükség van, hogy az étkezés és a beszéd funkciója minél kevésbé sérüljön a kezelés alatt.

Célunk az, hogy rendelőnkben a család minden tagjának színvonalas és emberközpontú ellátást biztosítsunk, ezért odafigyelünk a részletekre!

  A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

  Amennyiben szeretné, hogy mosolya még szebb legyen, szeretettel várjuk rendelőnkben!

  Kérdése van? 

  Kérdését szeretné írásban feltenni?

  A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

  Footer logo

  2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.