fbpx
Oldal kiválasztása

Csontpótlás - a stabil fogbeültetés érdekében

 

 

A sikeres fogbeültetés fontos követelménye, hogy megfelelő mennyiségű és szerkezetű csontállomány álljon rendelkezésre. A fogak gyökere és a fog implantátum is a csontban rögzül, ezért nem esnek ki a fogaink. Azonban, ha a csont foghúzás után huzamos ideig nem volt terhelés alatt, vagy fogágybetegség miatt leépül, csontpótlásra lehet szükség.

Hogyan állapítja meg a szájsebész, hogy csontpótlásra lesz szükség?

A tervezett kezelés előtt páciensünknek CT felvételt készítünk. Ezen 3 dimenziósan látható a páciens csontja, az idegpályák és egyéb, a szájsebészethez szükséges paraméterek. Ez alapján látható, hogy a tervezett fog implantátum beültethető-e csontba avagy előtte csontpótlás szükséges!

A csontpótlás menete

A csontpótlást szájsebész végzi, aki a kezelés előtt meghatározza, hogy melyen mennyiségű csontra lesz szükség. A kezelés érzéstelenítésben, helyi bemetszéssel történik, mely rutinműtétnek számít. A csont membránt a meglévő csonthoz rögzítjük, majd varrattal zárjuk le a fogínyt.

A beültetés helyétől és az alkalmazott membrán mennyiségétől függően 3-6 hónap gyógyulási idővel számolhatunk.

Miben segít a csontpótlás? Melyek az előnyei?

A csontállomány csökkenése a foghiánnyal szomszédos fogaknak sem tesz jót, ezért érdemes foghúzást követően minél hamarabb elvégezni a fog implantátum beültetést.

A válasz tehát egyszerű: csontpótlás nélkül sokkal kevesebb esetben tudnánk fogbeültetést alkalmazni. A hosszú távú egészséges rágás, nevetés, életminőség egyik alapvető feltétele, hogy a szánkban megvannak a fogak: ha lehet a saját fogaink, de a fog implantátum is életre szóló megoldás lehet, megfelelő tisztítás mellett!

Néhány fotó fogbeültetésről:

 

Az implantátumos fogpótlás részei:

  • A fogászati implantátum (műgyökér)
  • Felépítmény (az összekapcsoló elem a fogpótlás és az implantátum között)
  • Fogpótlás (fogászati korona, híd, teljes fogsor)

 

 

Szájsebész szakorvos:

Dr. Dr. Varga Renáta PhD.

Célom, hogy pácienseim bizalommal és a lehető legjobb, legszínvonalasabb kezelés után, elégedetten távozzanak a rendelőből.

Remélem, Önt is mihamarabb köszönthetem Pácienseim körében, addig is, ha bármilyen fogászattal kapcsolatos kérdése van, forduljon hozzám bizalommal!

 

A doktornőről bővebben…

 

 

Érdekes lehet: Straumann implantátum – prémium minőség Svájcból

 

Fogbeültetés érdekli?

Szeretettel várjuk konzultációra!

 

Bővebb felvilágosításért, kérjük, látogasson el egy személyes konzultációra rendelőnkbe, ahol kollégáink felmérik az Ön fogainak állapotát és személyre szabva készítik el Önnek a megvalósítható kezelési terveket, a minőségi anyagok és árak ismeretében, hogy Ön nyugodtan átgondolva tudja kiválasztani azt a megoldást, amely az Ön elképzeléseinek leginkább megfelelő.

 

Kérdése van? Szeretettel várjuk megkeresését:

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.