fbpx
Oldal kiválasztása

Az implantátum az egyik legmodernebb fogpótlási megoldás. Az implantátum egy titániumból készült csavar, amit a fog helyett beültetünk az állkapocsba, mintha csak egy foggyökér lenne. Erre kerül rá egy implantátum felépitmény és arra a fogpótlás, vagyis a korona.

Ezzel a megoldással a fogorvosok egy, vagy több fogat is pótolhatnak. Előnye, hogyha csak egy foghiány pótlására van szükség, akkor a mellette lévő fogakat nem kell lecsiszolni, mint a hagyományos pótlások esetében.

Az is elképzelhető, hogy pár darab implantátum egy komplett, több tagból álló fogászati hidat vagy fogsort tart meg, ezáltal egyszerre több fog pótlását oldja meg.

A fogbeültetés, a teljes gyógyulási folyamatot figyelembe véve, nem tartozik a rövid kezelések közé. A gyógyulási időszak legalább 3 hónap.

A fogászati implantátum behelyezéséhez a megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen. A műtéti területnek minden esetben gyulladásmentesnek kell lennie, így a beavatkozás előtt el kell látni az esetleges problémákat.

Ilyen lehet például:

  • fogágybetegség
  • fogkő
  • szuvas fog
  • fertőzés

Fogászati Implantátum behelyezésének lépései:


  1. Konzultáció, amihez panoráma röntgenfelvétel szükséges, bizonyos esetekben CBCT
  2. Kezelési tervet készítünk, amit részletesen megbeszélünk, és ha minden feltétel adott, akkor megbeszéljük az implantátum csavar behelyezésének időpontját.
  3. Beültetjük a fog implantátum csavart, ami után minimum 3 hónapos gyógyulási időszak következik.
  4. Ezt követően behelyezzük az implantátum felépítményt.
  5. Lenyomatot veszünk
  6. Majd az implantátum fejre kerül a végleges, fogtechnikai labor által készített pótlás (korona, híd), ami általában további 1 hetet vesz igénybe.

A fogászati implantátum hosszú távú tartósságának feltétele a páciens tudatossága és odafigyelése a tökéletes szájhigiénia fenntartására. A pácienseinknek fél évenként ajánlott kontrolvizsgálaton megjelenni, ilyenkor lehetőség van a szájhigiénia állapotának felmérésére, szükség esetén javítására.

Az implantátumos fogpótlás részei:

Fogpótlás (fogászati korona, híd, teljes fogsor)

Felépítmény (az összekapcsoló elem a fogpótlás és az implantátum között)

A fogászati implantátum (műgyökér)

Bővebb felvilágosításért, kérjük, látogasson el egy személyes konzultációra rendelőnkbe, ahol kollégáink felmérik az Ön fogainak állapotát és személyre szabva készítik el Önnek a megvalósítható kezelési terveket, a minőségi anyagok és árak ismeretében, hogy Ön nyugodtan átgondolva tudja kiválasztani azt, amely az Ön elképzeléseinek leginkább megfelelő.

Kérdése merült fel? Keressen minket bizalommal:

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.