fbpx
Oldal kiválasztása

Hogyan válasszunk fogszabályozó orvost? – A számunkra legjobb fogszabályozós orvos megtalálása!

 

A fogszabályozás napjainkban egyre elterjedtebb, egyre népszerűbb. Érdekes területe a fogászatnak, mert a kezelés folyamata fél évtől több évig is tarthat. A fogszabályozó szakorvossal pedig rendszeres időközönként találkoznunk kell, ezért fontos, hogy könnyen együtt tudjunk működni. 

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk olyan szempontokat, amik alapján kiválaszthatjuk a számunkra legjobb fogszabályozó orvost!

A fogszabályozó fogszakorvos kiválasztásának legfontosabb szempontjai:

 1. Ismerős ajánlás

Rendkívül szerencsés, ha közvetlenül az ismerősünktől hallunk a rendelőről vagy orvosról jó tapasztalatokat. Érdemes rá hallgatni és ha a személyes szimpátia is kialakul, vágjunk bele a kezelésbe!

2. Weboldal – mint a tájékoztatás első állomása

Mielőtt felkeressük a kiválasztott rendelőt, érdemes tájékozódni a weblapról. A kezelések és eszközök bemutatása, valamint a vélemények és az elvégzett munkák fotói támpontot adhatnak azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk. Emellett motivációt is nyújtanak a fotók, hogy belevágjunk a kezelésbe!

  3. Fogszabályozó szakorvos képzései 

A fogszabályozás folyamatosan fejlődő terület. Éppen ezért lényeges, hogy a fogszabályozó orvos részt vegyen a különböző képzéseken, valamint „képben legyen” a legmodernebb és leghatékonyabb technológiákkal! 

A nálunk dolgozó fogszabályozó szakorvosok rendszeresen részt vesznek képzéseken, ismerje meg őket: 

Fogszabályozó szakorvosok:

Dr. Visnyai Krisztina

„Folyamatosan próbálom tudásomat up-to-date tartani, hogy pácienseimnek a lehető legjobb ellátást nyújthassam. Gyermekek és felnőttek kezelésével foglalkozom. Célom, hogy páciensemmel együttműködve alkossuk meg számára a szebb és szabályosabb mosolyt.”

A doktornőről bővebben… 

Dr. Kis-Márton Huba

„Célom, hogy elérjem egy-egy fogászati kezelés során, hogy a pácienseim teljes őszinteséggel forduljanak hozzám, mert tökéletes fogsoruk megalkotásában kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunkára van szükség. Tudásom legjavából kínálok különböző megoldásokat, tiszteletben tartva páciensem igényeit, kéréseit, idejét, hiszen a gyönyörű fogsorra vonatkozó tervek megvalósításhoz ketten kellünk.”

A doktor úrról bővebben… 

4. Alkalmazott technológiák

A fogszabályozásban gyakran alkalmazunk rögzített készülékeket, de kivehető fogszabályozásra is van lehetőség. Itt is a hatékonyságon és a minőségen van a hangsúly. Nálunk ezeken a területeken a legmodernebb készülékeket használjuk: a Damon® és az Invisalign® rendszerek egyaránt elérhetők.

5. Kiegészítő kezelések

A modern fogászatban a fogszabályozás mellett gyakran kiegészítő kezelések is megjelennek más szakterületeken mellett, mint pl. implantológia, fogpótlástan, tömések cseréje.
Mivel minden eset teljesen egyedi, ezért a kezelések is egyénre szabottan történnek. A kezelést fogszabályzó szakorvos végzi, de szerepet kap a kezelésben a dentálhigiénikus, esztétikai kezeléseket végző fogorvos is.
Ezért érdemes olyan rendelőt választani, ahol ezek egyrészt elérhetők, másrészt odafigyelnek a komplex szájrehabilitációra is. Tehát pl. a szuvasságok, ínygyulladások is ellátásra kerülnek!
A rendszeres fogkő eltávolítás pedig alapvetően szükséges a fogszabályozás során, tehát ezzel mindenképpen érdemes számolnunk.

6. Foghúzás – igen vagy nem?

A fogszabályozásban talán a páciensek között a legelterjedtebb szempont, hogy szükség lehet fogeltávolításra, amennyiben nincs elegendő hely a fogíven. Kérdés, hogy szükséges-e vagy sem?
Lehetőség szerint megtartjuk a maradó fogakat. Az Art of Smile rendelőben ez a döntés alapos tervezés után születik meg!

7. Helyszín

A rendszeres találkozás a fogszabályozásban elkerülhetetlen. Érdemes olyan rendelőt választani, melynek jó a megközelíthetősége, akár tömegközlekedéssel, akár autóval megyünk az időpontra.
A kocsival történő közlekedéshez elengedhetetlen a megfelelő, biztonságos parkolóhely.
Az Art of Smile rendelő legegyszerűbben tömegközlekedéssel a 4-6 villamos Mechwart téri megállójából érhető el. Parkolási lehetőség a Jurányi utcában őrzött, zárt parkolóban a körúthoz közel, vagy a Millenáris mélygarázsában, a rendelőtől gyalog 3 percre lehetséges.

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretné fogszabályozás iránt érdeklődik, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.