fbpx
Oldal kiválasztása

Fogászati héj a mosoly tökéletesítésére

A fogászati héjak vékony fogművek, amelyek a fogak külső felszínén rögzülnek. Alkalmazásuk leggyakrabban esztétikai okokból javasolt.

A héjak egyszerű és gyors megoldást nyújtanak olyan kisebb – nagyobb esztétikai kellemetlenségekre, mint az elszíneződések, a letört, megrepedt, vagy anatómiailag előnytelen formájú fogak.

A héjak elkészítésében két alapvető típust különböztetünk meg: direkt és indirekt héjakat.

Direkt héjak

A direkt héjakat egy ülésben készíti el a fogorvos. Rétegelt technikával élethűen kipótolja a hiányzó vagy letört fog részt, illetve kiegyenlíti az esetleges szabálytalanságokat.

A rétegelésnek köszönhetően tökéletesen élethű lesz a végeredmény, mivel a belső rétegekben tömör színt, a külső rétegekben pedig áttetszőbb, nagyobb fényáteresztő képességű anyagot alkalmazunk – ezért lesz a végeredmény éppen olyan, mint a fogunk.

Amilyen fogszerűek, a direkt héjakkal ugyanolyan bátran lehet harapni mint a saját foggal, nem fogja észrevenni a különbséget.

Indirekt héjak – porcelán préskerámia héjak

Ezen héjakat lenyomatvételt követően fogtechnikus készíti el. A végeredmény szintén élethű és strapabíró lesz. A hollywoodi sztárok mosolya egytől egyig az indirekt héjaktól lesz fehér és tökéletes.

Az elkészítés technikájában különbözik a direkt héjaktól, illetve abban, hogy a porcelán préskerámia héjak az egész fogat elfedik. Leheletvékonyak, nem érezzük őket nehéznek. Elkészítésük foganyag kímélő, úgynevezett minimálinvazív eljárással készülnek.

Jó megoldás közszereplők, előadóművészek számára.

Mikor érdeklődjön fogászati héj iránt?

Abban az esetben, ha:
 

  1. elégedetlen fogai színével
  2. fogzománca repedezett
  3. elülső fogából letört egy kis darab
  4. a fogain elszíneződések találhatók
  5. elégedetlen fogai formájával, méretével
  6. zavarják a fogai közötti rések
  7. fogai enyhén torlódottak, vagy szabálytalanok

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretné, hogy mosolya még szebb legyen, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.