fbpx
Oldal kiválasztása

Gyermekfogászat - Beszoktatás

A fogorvostól való félelem egyfajta rossz beidegződésű „örökségünk”. Az iskolai fogászatok ridegsége, az érzéstelenítés nélküli fogtömések és szüleink aggodalma nem maradt hatástalan. A mai 30-as generáció és ennél idősebbek nagyon nagy arányban tartanak a fogászati kezelésektől.

Minél idősebb korban alakul ki ez a félelem, annál nehezebben leküzdhető.

E szorongás következménye az általánosan rossz fogászati kultúra: ma hazánkban a felnőttek 60-70%-a küzd fogágybetegséggel, melynek következménye a fogak elvesztése, sőt belső szervi panaszok is lehetnek.

Gyermekeink esetén tehetünk azért, hogy egyáltalán ne alakuljon ki bennük a félelem, ha meghallják azt, hogy: fogorvos!

Beszoktatási programunk során különösen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kis pácienseinkkel a fogászati beavatkozásokat játékosan, lépésről lépésre ismertessük meg. Így szeretnénk a gyermekekben minden aggodalmat eloszlatni, a kezelést kellemessé tenni és a bizalmat kiépíteni.

A beszoktatás során lehetősége van a gyermeknek megismerkedni a fogorvossal, a környezettel és az eszközökkel, amelyekkel történik az esetleges kezelés. Így nem alakul ki benne a félelem. Megérti, hogy mi és miért történik.

Fogászatunkon sosem erőszakkal, hanem türelemmel kezelünk, miután kialakult a bizalom.

Szeretném, hogy gyermekem ne féljen a fogorvostól – mikor menjünk először a beszoktatásra?

Akár már az első fogacskák előbújásakor érdemes ellátogatni rendelőnkbe. A kisbaba megtapasztalhatja, hogy megnézik, megtapintják a fogacskáját, barátságos a rendelői környezet és nincs mitől félnie.

Nagyobbacska gyermek esetén is javasoljuk a beszoktatást: így bizalmat alakíthatunk ki a kezelés előtt.

Szeretnénk, hogy olyan gyermekek nőjenek fel körülöttünk, akik nem félnek a fogászati beavatkozásoktól és csillogó szemmel, félelem nélkül lépnek be a rendelőbe.

 

Gyermek fogszakorvos:

Dr. Dr. Nyeső Alice

„Különös figyelmet fordítok a prevencióra, a helyes fogápolásra, a fogak egészségének megőrzésére illetve a már kialakult problémák (baleseti sérülések, szuvas, fájó fogak) szakszerű ellátására.
Fontos számomra, hogy a kezelés alatt a barátságos légkör gyors megteremtésével és a fájdalommentes kezelés biztosításával, mindig jó élmények birtokában térjenek vissza hozzám kis pácienseim gyermekfogászatunkra.”

A doktornőről bővebben…

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Szeretettel várjuk rendelőnkben gyermekével beszoktatásra.

Kérdése merült fel? Keressen minket bizalommal:

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.