fbpx
Oldal kiválasztása

Cirkon korona és híd: élethű, strapabíró, fémmentes fogpótlások

Élethű fogpótlásra vágyik? Szeretné régi, fémkerámia koronáit lecserélni? Összeszedtük a fémmentes cirkon korona tulajdonságait és előnyeit, melyből akár fogászati híd is készülhet!

A cirkon korona és híd tulajdonságai:

Anyaga: cirkónium-dioxid, melynek nagyobb a fényáteresztő képessége a fémkerámia fogpótlásokhoz képest. Ez az anyag olyan erős vázat képez, mely miatt fogorvosi hidak készítésére is alkalmas. A régi fémkerámia koronákra jellemző a szürke, elszíneződött ínyszél – ilyen a megfelelő technikával kialakított cirkon koronára nem jellemző.

E fogpótlások színét a meglévő fogak színéhez igazíthatjuk, mivel a kialakítható árnyalatok és az anyag fényáteresztő képessége hasonló a természetes fogakéhoz! Tehát ha cirkon korona mellett dönt, nem kell attól tartania, hogy feltűnő, a saját fogaitól elütő, mesterkéltnek ható fogpótlása lesz!

Emellett fémallergiásoknak is javasoljuk, mivel egyáltalán nem tartalmaz fémet.

 

A cirkon korona vagy híd előnyei:

  • Nem tartalmaz fémet, emiatt fémallergiásoknak is ajánljuk.
  • Élethű, színe és fényáteresztő képessége a saját fogakhoz hasonlít -ezáltal tökéletesen illeszkedik a szomszédos fogak színéhez.
  • Alakjának csak a kreativitás szab határt.
  • Strapabíró, akár hidakat is készíthetünk belőle.
  • A cirkon korona a gyökérkezelt fog védelmét is ellátja.
  • Az Art of Smile rendelőjében CAD/CAM eljárással készülnek a cirkon fogpótlások. Ez azt jelenti, hogy mikrométer pontosságú, számítógépes tervezésű koronákat adunk pácienseinknek, melyek tökéletesen illeszkednek a fogra.

Mi a cirkon korona vagy híd elkészítésének menete?

Az Art of Smile rendelőben első alkalommal szeretettel várjuk egy konzultációra, hogy felállíthassuk a diagnózist és egyeztessük az Ön elképzeléseit. Készítünk egy digitális panoráma röntgenfelvételt is, hogy feltérképezzük a fogak és az íny szabad szemmel nem látható részét.

Majd kezelési tervet készítünk, melyet részletesen elmagyarázunk az egyes lépésekkel együtt.

A cirkon korona vagy híd készítése fájdalommentes! Érzéstelenítésben végezzük a kezelést, mely során lenyomatot veszünk az előkészített fogakról. Nem kell aggódnia amiatt, hogy fog nélkül marad-e mivel  a végleges fogpótlás elkészüléséig ideiglenes koronát vagy hidat készítünk attól függően, hogy mire van szükség. A cirkon fogpótlásokat a lenyomat alapján fogtechnikus készíti el, elkészülési idejük kb. egy hét.

A fogpótlásokra az Art of Smile rendelőben garanciát vállalunk.

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretne élethű és kényelmes cirkon koronát vagy hidat, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.