fbpx
Oldal kiválasztása

Góckutatás

A fogászati állapotfelmérés része a góckutatás is. Bizonyos esetekben, amikor a tünetek ismeretlen eredetűek, a társszakma – háziorvos, bőrgyógyász, nőgyógyász, egyéb szakorvos – javasolja a góckutatást.

Mit jelent a fogászati góc?

Általában tünetmentes gyulladás, a fogak, állkapocs területén. A gyulladást baktériumok okozzák, melyek elszaporodnak az adott helyen, és az immunrendszer nem képes magától elpusztítani. A góc a szervezet egyéb területeire van hatással, így azok jelzik a tüneteket.

Általában begyulladt foggyökér, ciszta, vagy fejlődésben visszamaradt fog okozza a gyulladást, de fogágybetegség is okozhat gócos tüneteket.

Milyen tünetek esetén érdemes elgondolkodni a góckutatáson?

  • hajhullás
  • bőrpanaszok, kiütések
  • rendszeres fejfájás
  • ízületi fájdalmak
  • egyes szívproblémák

A felfedezett góc sikeres kezelésével megszűnnek a tünetek?

Általában igen, amint a szervezet leterheltsége megszűnik, nagyon hamar elmúlnak a tünetek!

Hogyan tudjuk felfedezni az esetleges fogászati gócot?

Gyanú esetén kérjük, mindenképpen jelezze, hogy góckutatást javasoltak Önnek. Az állapotfelmérés során digitális panoráma röntgenfelvételt készítünk, ezen alaposan látszódnak a fogak, azok gyökerei és a csontállomány, illetve ezek állapota. Amennyiben a szájüregben látható a góc, általában ezzel felfedezhetjük.

Kezelési tervben teszünk javaslatot a gyulladt terület (vagy területek) kezelésére. Kevesen tudják, hogy a népbetegségnek számító fogágybetegség (súlyos fogínygyulladás) a káros baktériumok tartós jelenlétével  folyamatosan terheli a szervezetet. Ezért érdemes félévente, de legalább évente ellátogatni fogorvoshoz.

 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretné, hogy fogai egészségesek, szépek legyenek, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.