fbpx
Oldal kiválasztása

Nyitott harapás és kezelése

Gyakori fogazati rendellenesség a nyitott harapás, mely általában mosolyzónán fordul elő, de egyes esetekben oldalsó vagy hátsó fogaknál is megjelenhet. Frontfogaknál látványos jelenség.

A harapás is nehézséget okoz a páciensnek, általában rászoknak az oldalsó harapásra. A rágás mellett a beszédképzésre is kihat, ezért logopédusok gyakran javasolják a beszéd javítására a fogszabályozást. A kellemetlenségek mellett azért is érdemes vele foglalkozni, mert ínygyulladás, fogágybetegség kiváltó oka is lehet. Általában ezen páciensek szájlégzők, ami szintén nem jó.

A nyitott harapás kezelése, az esztétika és a harapási funkció helyreállítása a mindennapi életminőséget nagyban javíthatja. 

Még több előtte-utána kép!

Mitől alakul ki a nyitott harapás?

 

Gyermekkorban gyakori és sokáig tartó ujjszopás lehet a kiváltó ok.  Emellett az úgynevezett nyelvlökéses nyelés, mely során nyeléskor a nyelvet előre löki a gyermek. Továbbá gyakori ok lehet a szájlégzés, amit pl. a túl nagy orrmandulák okoznak, mert nem tud rendesen levegőt venni az orrán a gyermek és emiatt szájlégző lesz.  Ennek is lehetnek genetikai okai is.

 

Nyitott harapás kezelése

 

A nyitott harapás gyermekkorban jól kezelhető, de felnőttként is érdemes eljönni egy fogszabályozás konzultációra, mert a Damon Insignia fogszabályozóval előre lemodellezett eredmény megmutatja a magas esztétikai változást, amit a kezeléssel jár. A lemodellezés motiválja a pácienst, hogy elérje az áhított szép mosolyt.

Gyermekeknél 7 éves kortól javasoljuk a fogszabályozási konzultációt, hogy a fogváltás fogszabályozó szakorvos által kontrollált módon történhessen meg.

A nyitott harapást általában rögzített fogszabályozóval kezeljük, de minden esetben személyes vizsgálat alapján javaslunk fogszabályozót.

Amennyiben Ön vagy gyermeke nyitott harapással küzd, érdemes eljönni egy fogszabályozási vizsgálatra, hogy megtudja, milyen megoldási variációk állnak rendelkezésre a megoldás érdekében.

Fogszabályozó szakorvosok:

Dr. Visnyai Krisztina

„Folyamatosan próbálom tudásomat up-to-date tartani, hogy pácienseimnek a lehető legjobb ellátást nyújthassam. Gyermekek és felnőttek kezelésével foglalkozom. Célom, hogy páciensemmel együttműködve alkossuk meg számára a szebb és szabályosabb mosolyt.”

A doktornőről bővebben… 

Dr. Kis-Márton Huba

„Célom, hogy elérjem egy-egy fogászati kezelés során, hogy a pácienseim teljes őszinteséggel forduljanak hozzám, mert tökéletes fogsoruk megalkotásában kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunkára van szükség. Tudásom legjavából kínálok különböző megoldásokat, tiszteletben tartva páciensem igényeit, kéréseit, idejét, hiszen a gyönyörű fogsorra vonatkozó tervek megvalósításhoz ketten kellünk.”

A doktor úrról bővebben… 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.  

Gyermekek fogszabályozásában 12 éves tapasztalatunk, high-tech eszközeink és kedves hozzáállásunk segíti munkánkat.

Amennyiben szeretné megvizsgáltatni nyitott harapását, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van?

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.