fbpx
Oldal kiválasztása

Fogszabályozás fogpótlás készítése vagy fogbeültetés előtt

Előfordul, hogy az ideális mosoly megalkotása előtt a fogak helyzetének korrigálására van szükség. Mint például héjak elkészítése előtt, ha a fogak torlódottak, vagy fogbeültetés előtt, amennyiben nincs elegendő hely a fog implantátum beültetéséhez! Ilyen helyzetben előkészítő kezelésként felmerülhet a felnőtt fogszabályozás.

Milyen esetekben lehet szükség fogszabályozásra az esztétikai kezelések előtt?

  1. Torlódott fogak esetén – enyhe mértékű torlódást esztétikai beavatkozással is kezelhetünk, de ez csak a zománcot érintheti. A dentin és a fog ideg elérésével maga a fog is károsodna, ezért nagymértékű torlódás esetén szükség van a fogszabályozásra. Ez jelentheti néhány fog helyzetének korrigálását is, és akár pár hónap alatt kivitelezhető.
  2. Helyhiány miatt – A szép mosolyban felfedezhető a szimmetria is. Abban az esetben, ha nincs elég hely arra, hogy a fogat esztétikailag szépen alakítsuk ki, építsük fel, szükség lehet fogszabályozásra. Ez is kisebb beavatkozás, ami néhány hónap alatt megoldást jelenthet a problémára.
  3. Túlságosan szétcsúszott fogazat, tág rés esetén – a fenti eset ellentéte, amikor túlságosan sok hely áll rendelkezésre, és ez ellehetetleníti az esztétikus mosoly kialakítását.
  4. Harapási eltérés esetén – előfordulhat, hogy olyan funkcionális problémával találkozunk, amelyet meg kell oldanunk, mielőtt koronát, héjat vagy hidat készítünk. A megoldatlan harapási funkció a fogpótlás töréséhez, állkapocs ízületi panaszhoz vezethet. Ezért ezt megelőzendő, javasoljuk a fogszabályozást.

Fogbeültetés előtt mikor lehet szükség fogszabályozásra? 

  1. Amikor nincs elég hely az implantátum csavarnakfogbeültetés előtt gyakran találkozunk azzal, hogy nagyon kevés hely áll rendelkezésre a hiányt határoló két szomszédos fog gyökere között, ahova nem fér be az implantátum, majd az arra kerülő korona. Emellett a sikeres fogbeültetés záloga az, hogy a minőségi Straumann implantátum helyesen, kellő minőségű és mennyiségű csontállománnyal körülvéve csontosodjon be.
  2. Amikor nincs helye az implantátumra kerülő koronának – Főként régen eltávolított fog esetén a helyhiányt határoló fogak bedőlhetnek, egymás felé fordulhatnak, így nincs hely az implantátumnak. Ilyenkor segíthet a fogszabályozás!
  3. Amikor szétcsúsznak a foghiánnyal szomszédos fogak – Ilyen esetben, még megfelelő csontállomány esetén is mérlegeljük, hogy az elkészült, beültetett fog esztétikus legyen. A túlságosan széles fog korona feltűnő, ezért ilyen esetben a fogak helyzetének fogszabályozással történő harmonizálását javasoljuk.
  4. Amikor a foghiány miatt kialakult harapási eltérés megkívánja – Egy fog hiánya a szemközti, illetve szomszédos fogakra is hatással van. Amennyiben a harapási eltérés veszélyeztetné a készülő, implantátumra épülő fogpótlás stabilitását, épségét, megelőzésként fogszabályozást javaslunk.  

Fogbeültetést, esztétikus fogpótlást, mosolyt szeretne?

Rendelőnkben szem előtt tartjuk, hogy munkáinkkal esztétikus és jól funkcionáló mosolyt alakítsunk ki. A fogpótlásokat, fogbeültetést is ennek szellemében végezzük.

Szeretné, hogy kezelése tervezetten teljék, hogy Ön nyugodtan töltse a kezelési időt? 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretné, hogy mosolya még szebb legyen, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.