fbpx
Oldal kiválasztása
A fogkő eltávolítás

A fogkő a fog látható részén, és az ínyszél alatti felszínén kialakuló kemény, elmeszesedett lepedékréteg. Jelenléte fokozza a fogszuvasodás veszélyét, az íny, és fogágybetegségek kialakulását. Az otthoni, hagyományos eszközökkel végzett fogmosás nem elegendő a fogkő kialakulásának megelőzéséhez, ráadásul a fogkő eltávolítása otthon nem is lehetséges.

Dentálhigiéniai kezelésnek azt a rutin eljárást nevezzük, melynek első lépése a fogkő eltávolítása, második pedig a fogfelszínek simává és csillogóvá polírozása.

A fogkő eltávolítás előnyei

  • Azonnali hatás: a fogak világosabbá és csillogóbbá válnak a kezelés után
  • A simára polírozott fogfelszínen nehezebben tapad meg a lepedék
  • A rendszeres kezelés megszüntetheti a fogínyvérzést
  • Csökken a fogszuvasodás kialakulásának kockázata
  • Csökken az ínybetegségek kialakulásának kockázata
  • Csökken a fogvesztés kockázata
  • Kitűnő befektetés, hiszen rendszeres fogkő eltávolítással megelőzhetőek a költségesebb fogorvosi kezelések

Az ultrahangos fogkő eltávolítás menete

A kezelés során a fogkövet fájdalommentes eljárással távolítjuk el, amelyhez egy ultrahangos kézi műszert használunk. A kezelést követően felléphet némi fog- és ínyérzékenység, esetleg enyhébb vérzés is előfordulhat, de mindez rövid idő alatt elmúlik.

A fogkő eltávolítását követően, a fogak felszínét egy speciális eszközzel és némi pasztával simára polírozzuk. Igény szerint a kezelést szájhigiéniás tanácsadással zárjuk.

A fogkő eltávolítás időtartama

A fogkő eltávolítása rutin eljárás, azonban az egyes esetek igen különbözőek lehetnek. Bizonyos pácienseknél a folyamat nem vesz igénybe 15 percnél hosszabb időt, más, fogkövesedésre hajlamosabb páciensek esetében pedig az is előfordulhat, hogy egy ülésben nem is végezhető el.

Airflow fogtisztítás, fogfehérítés

Ennek a speciális tisztításnak az az előnye, hogy gyengéden, de ugyanakkor mégis hatásosan tisztítja meg a fogakat a szennyeződéstől, felületi elszíneződésektől. Az Airflow készülékkel nagy nyomáson szódabikarbónát, vizet és levegőt fújunk az érintett fogakra.

A kezelést ajánljuk dohányzóknak, kávét, teát fogyasztóknak, illetve azoknak, akik hajlamosak fogkövesedésre, vagy ínygyulladásban szenvednek. Ilyenkor a fogkő eltávolítás kiegészítő kezeléseként használjuk az Airflow-t.

Kérdése merült fel? Keressen minket bizalommal:

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.