fbpx
Oldal kiválasztása

Fogászati héj


A fogászati héjak olyan vékony lemezszerű fogművek, amelyek a fogak külső felszínén rögzülnek. Alkalmazásuk leggyakrabban esztétikai okokból javasolt.

A héjak egyszerű és gyors megoldást nyújtanak olyan kisebb és nagyobb esztétikai kellemetlenségekre, mint az elszíneződések, a letört, megrepedt, vagy anatómiailag előnytelen formájú fogak.

A héjak elkészítésében két alapvető típust különböztetünk meg: direkt és indirekt héjakat.

Mikor érdeklődjön fogászati héj iránt?

Abban az esetben, ha

 • elégedetlen fogai színével
 • fogzománca repedezett
 • elülső fogából letört egy kis darab
 • a fogain elszíneződések találhatók
 • elégedetlen fogai formájával, méretével
 • zavarják a fogai közötti rések
 • fogai enyhén torlódottak, vagy szabálytalanok

Fogfehérítés


Mit tehetünk, ha természetes fogszínünk sárgás, szürkés, sötétebb az áhítottnál?

Jó hírünk van, ugyanis van megoldás, nem is egyféle. Készíthetünk például egy gyönyörű, hófehér kerámiahidat teljes fogsorára, amilyet a Hollywoodi csillagok kérnek maguknak, amikor ellátogatnak fogorvosukhoz. Ha Ön ennél kevésbé feltűnő fogfehérítést szeretne, akkor is tudunk segíteni!

Vegyük sorra, hogy milyen eljárások közül választhat, ha fehérebb fogakra vágyik, de nem szeretné lecsiszoltatni ép fogait, nincs ideje egynél többször a fogorvosához látogatni, és a költségeket is minimalizálni szeretné.

A modern fogfehérítési eljárások hatékonyak, és a fehérítő gél hatóanyag-koncentrációjának szigorú szabályozása révén kíméletesek is. Fájdalomtól, a fogak károsodásától nem kell tartania, a kezelést követően azonnal élvezheti új, ragyogó mosolyát!

 

A fogfehérítés történhet a rendelőnkben, vagy otthon is.

Az otthoni fogfehérítést megelőzi egy állapotfelmérés, amely során felderítjük az elszíneződés okait és felmérjük a szájüreg állapotát. Az Ön fogainak lenyomatai alapján, a fogtechnikai laborban egy átlátszó, lágy műanyag sín készül, amely pontosan követi az Ön fogainak alakját, ezáltal tökéletesen passzol fogai felszínéhez. A fehérítő gélt ebben a sínben kell egyenletesen elosztani, majd a fogsorra illeszteni. Előnye, hogy otthon, kényelmesen, akár nappal, akár éjszaka is viselhető, ugyanakkor egy-egy alkalommal ajánlott 6-8 órán át használni. Rendelőnkben részletes felvilágosítást kap az első lépéstől, a hosszantartó ragyogóan fehér fogsor megőrzéséig.     

Ha bármilyen kérdése lenne ezzel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

JÓ TUDNI:

 •  Az eljárás nem alkalmas mesterséges fogművek (pl. koronák, hidak, tömések) fehérítésére.
 •  A kezelés után fellépő érzékenység, esetleg fájdalom, a kezelés természetes velejárója, és néhány óra alatt teljesen megszűnik.
 •  Fogfehérítés után néhány napig kerülendő az erősen színezett ételek, italok fogyasztása
 •  A fogfehérítés eredménye nem jósolható meg, és egyénenként jelentősen eltérő lehet!

Inlay és onlay (fogászati betétek)


Az inlay vagy onlay betétek fogtechnikai laboratóriumban készülnek.

Alkalmazásuk nagy kiterjedésű foganyaghiány esetén javasolt. (Például, ha fogunk szuvas részeinek eltávolítása után, túlzottan nagy üreg keletkezik a fogban.)

Az inlay-onlay betétek elkészítésének menete:

 1.  Szuvasodott foganyag eltávolítása
 2.  Lenyomatvétel
 3.  A betét elkészítése a laboratóriumban
 4.  Az inlay-onlay bepróbálása, tökéletes illeszkedés esetén beragasztása

Az inlay, vagy onlay pótlások készülhetnek számos eljárással, számos alapanyagból. Fogorvosa mindig azt a technológiát fogja Önnek ajánlani, amely egészségügyileg, funkcionálisan és esztétikailag is, személy szerint, az Ön számára a lehető legkedvezőbb. Napjainkban a fogorvosi rendelők többségében leggyakoribb a speciális kompozit anyagok (gradia), valamint a préselt kerámia alkalmazása, de igény szerint aranyból is készíthetők betétek.

Kérdése merült fel? Keressen minket bizalommal:

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.