fbpx
Oldal kiválasztása

Fogszabályozás befejezése – retenciós készülék

 • Az aktív fogszabályozást, azaz a fogak megfelelő helyre történő mozgatását követően lényeges, hogy a fogak a kialakított pozícióban maradjanak. Ezért is meghatározó része a fogszabályozásnak a retenciós, azaz megtartó szakasz!

  Amikor eltávolítjuk a fogszabályozót, egy retenciós ív kerül beragasztásra a fogak belső felszínére, és ezen felül készül egy kivehető éjszakai retenciós készülék.

  Sok felnőtt páciensünk meséli el nekünk, hogy gyerekkori fogszabályozásuk a retenciós készülék nem megfelelő viselésén úszott el: a fogszabályozó készülék rögzített, ezért szükséges hordani, ám mivel a retenciós készülék kivehető, ezért ennek hatékonysága a páciens fegyelmezettségén múlik. Az előírtnál lazább viselés következtében fogaik visszarendeződtek a kiindulási, szabálytalan helyzetbe, ezért felnőttként vágnak ismét bele a fogszabályozásba, immár nagyobb tudatossággal.

  A retenciós szakaszban éppen ezért lényeges, hogy a páciens betartsa a kezelőorvos utasításait, mert ezek elmulasztása relapszushoz, a fogak visszarendeződéséhez vezethet, aminek következménye akár egy újabb kezelés is lehet.

  Retenciós fogszabályozó készülék – hozzá kell szokni

  A kivehető éjszakai retenciós készülékhez hozzá kell szoknia a pácienseknek, ez akár egy hetet is igénybe vehet. Ezen időszakban fokozottabb nyál termelést, beszédzavart és akár nyelészavart is tapasztalhatnak.

  A készülék tisztítását fogkrémmel és fogkefével lehet végezni, hideg víz alatt. A tisztítást behelyezés előtt és kivétel után mindig végezze el.  Étkezéshez, és cukros, savas, forró italok fogyasztása előtt el kell távolítani a készüléket.

  Hogyan kell viselni a retenciós fogszabályozó készüléket?

  Az első három hónapban ajánlott a készüléket napi 12 órán keresztül viselni, ami az éjszakai hordásból és pár órás nappali viselésből tevődik össze. Ezen időszakot követően 12 hónapig elegendő a készüléket csak alváshoz viselni. Az ezt követő időszakban a szakorvos utasításainak megfelelően megkezdődik a hordási idő csökkentése.

  Jó hír azonban, hogy a kitartás meghozza az eredményt: a retenciós készülék segítségével a fogak szépen a helyükön maradnak, a kialakított mosoly megtartható és páciensünk örömét lelheti a fogszabályozás folyamata során kialakított végeredményben!

Ők is hordják a retenciós készüléket, enélkül nem maradna ilyen szép a végeredmény:

 

Fogszabályozó szakorvosok:

Dr. Visnyai Krisztina

„Folyamatosan próbálom tudásomat up-to-date tartani, hogy pácienseimnek a lehető legjobb ellátást nyújthassam. Gyermekek és felnőttek kezelésével foglalkozom. Célom, hogy páciensemmel együttműködve alkossuk meg számára a szebb és szabályosabb mosolyt.”

A doktornőről bővebben… 

Dr. Kis-Márton Huba

„Célom, hogy elérjem egy-egy fogászati kezelés során, hogy a pácienseim teljes őszinteséggel forduljanak hozzám, mert tökéletes fogsoruk megalkotásában kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunkára van szükség. Tudásom legjavából kínálok különböző megoldásokat, tiszteletben tartva páciensem igényeit, kéréseit, idejét, hiszen a gyönyörű fogsorra vonatkozó tervek megvalósításhoz ketten kellünk.”

A doktor úrról bővebben… 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.  

Gyermekek és felnőttek fogszabályozásában 12 éves tapasztalatunk, high-tech eszközeink és kedves hozzáállásunk segíti munkánkat.

Amennyiben fogszabályozás iránt érdeklődik, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van?

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.