fbpx
Oldal kiválasztása

Keresztharapás, bulldogharapás és kezelése

Egy vagy több alsó foga összezáráskor előrébb van, mint a felső fogak? E fogazati eltérés oka valószínűleg az, hogy a felső állcsont kisebb ívvel rendelkezik, mint az alsó. E jelenség előfordulhat egy fognál, több fognál, esetleg az egész jobb- vagy baloldalon.

Ez esetben keresztharapásról beszélhetünk. 

Szembe tűnőbb formája, mikor az alsó frontfogak állnak kijjebb összezáráskor, mint a felsők – ezt bulldogharapásnak nevezzük.

Mitől alakul ki a keresztharapás, bulldogharapás?

Sok esetben öröklött háttér, genetika áll a kereszt- és bulldogharapás hátterében. E fogazati eltérés megfigyelhető például a Habsburg-család tagjairól készült korabeli festményeken – a jellegzetes áll náluk generációról generációra öröklődött.

Emellett kényszerhelyzet hatására is kialakulhat, amikor a maradó fog áttörése okozza a keresztharapást, de esetenként fogváltás is okozhatja.

 

Még több előtte-utána kép!

Keresztharapás, bulldogharapás kezelése

Mindkét típusú fogazati rendellenesség jól kezelhető gyermek- és felnőttkorban is!

Érdemes tudni, hogy a kereszt- és bulldogharapás nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem ínygyulladás és fogágybetegség kiváltó oka is lehet. 

Gyermekeknél 7 éves kortól javasoljuk a fogszabályozási konzultációt, hogy a fogváltás fogszabályozó szakorvos által kontrollált módon történhessen meg. 

Felnőttek esetében is kezelhető, általában rögzített fogszabályozó készülék segítségével. Esetükben – a végeredmény előre lemodellezése miatt – az Insignia custom made fogszabályozó készülék alkalmazása is választható. 

Amennyiben Ön vagy gyermeke kereszt- vagy bulldogharapással küzd, érdemes eljönni egy fogszabályozási vizsgálatra, hogy megtudja, milyen megoldási variációk állnak rendelkezésre a megoldás érdekében.

Fogszabályozó szakorvosok:

Dr. Visnyai Krisztina

„Folyamatosan próbálom tudásomat up-to-date tartani, hogy pácienseimnek a lehető legjobb ellátást nyújthassam. Gyermekek és felnőttek kezelésével foglalkozom. Célom, hogy páciensemmel együttműködve alkossuk meg számára a szebb és szabályosabb mosolyt.”

A doktornőről bővebben… 

Dr. Kis-Márton Huba

„Célom, hogy elérjem egy-egy fogászati kezelés során, hogy a pácienseim teljes őszinteséggel forduljanak hozzám, mert tökéletes fogsoruk megalkotásában kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunkára van szükség. Tudásom legjavából kínálok különböző megoldásokat, tiszteletben tartva páciensem igényeit, kéréseit, idejét, hiszen a gyönyörű fogsorra vonatkozó tervek megvalósításhoz ketten kellünk.”

A doktor úrról bővebben… 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.  

Gyermekek fogszabályozásában 12 éves tapasztalatunk, high-tech eszközeink és kedves hozzáállásunk segíti munkánkat.

Amennyiben szeretné megvizsgáltatni kereszt-vagy bulldogharapását, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van?

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.