fbpx
Oldal kiválasztása

Gyermek fogszabályozás – éjszakai kivehető vagy rögzített fogszabályozó?

Szükséges gyermekemnek a fogszabályozó! De a kivehető, más néven éjszakai, vagy a rögzített fogszabályozó lesz a jobb megoldás?

Tény, hogy gyermekkorban lehet a legkönnyebben mozgatni a fogakat, amikor az állcsont még fejlődésben van.

Sokszor találkozunk a fenti szülői dilemmával, ezért igyekeztünk összeszedni a legfontosabb különbséget az éjszakai (kivehető) és a rögzített fogszabályozó készülékek között.

Mi a különbség a kivehető és a rögzített fogszabályozó között?

A viselés módjában lévő szembetűnő különbség az elnevezésben is meglátszik. Míg a rögzített készüléket a nap 24 órájában kell viseljük, a kivehető fogszabályozót nem kell folyamatosan „hordani”.

A rögzített készülék esetén a fogtisztítás nagyobb odafigyelést igényel, míg a kivehető készüléket fogmosás és evés idejére kivehetjük.

A legfontosabb különbség azonban az, hogy míg rögzített készüléket mindenféle fogazati eltérés esetén alkalmazhatunk, a kivehető készüléket csak bizonyos eltérések esetén választhatjuk.

A kivehető fogszabályozó készüléket elég éjszaka viselni? 

Fontos tudni, hogy az éjszakainak nevezett fogszabályozó készüléket nem csak éjszaka kell viselni! Mivel az agyunknak 12 vagy még több órára van ahhoz szüksége, hogy az üzenet (arrébb kell mozgatni a fogat) eljusson, ezért a gyermekek 8-10 órás alvásideje erre nem elegendő.

Tehát kivehető fogszabályozó készüléket olyan, fegyelmezett gyermekek és szülők számára ajánlunk, akik tényleg betartják az orvosi utasítást, mivel másképpen nem lesz sikeres, vagy sokkal lassabban halad a kezelés!

Tehát amennyiben Ön úgy érzi, hogy a kezelés ideje alatt a kivehető fogszabályozó készülék viselése sok stresszt jelentene a gyermek és a család számára, érdemes a rögzített készüléket választani.

Ezt a konzultáció során, a szájvizsgálatot követően alaposan át tudjuk beszélni.

Fogszabályozó szakorvosok:

Dr. Visnyai Krisztina 

„Folyamatosan próbálom tudásomat up-to-date tartani, hogy pácienseimnek a lehető legjobb ellátást nyújthassam. Gyermekek és felnőttek kezelésével foglalkozom. Célom, hogy páciensemmel együttműködve alkossuk meg számára a szebb és szabályosabb mosolyt.  „

A doktornőről bővebben…

 

 

Dr. Kis-Márton Huba 

„Célom, hogy elérjem egy-egy fogászati kezelés során, hogy a pácienseim teljes őszinteséggel forduljanak hozzám, mert tökéletes fogsoruk megalkotásában kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunkára van szükség. Tudásom legjavából kínálok különböző megoldásokat, tiszteletben tartva páciensem igényeit, kéréseit, idejét, hiszen a gyönyörű fogsorra vonatkozó tervek megvalósításhoz ketten kellünk.”

A doktor úrról bővebben…

 

 

Még több előtte-utána kép a gyermekek fogszabályozásáról!

Röntgenfelvétel – Minden egy helyen

A fogszabályozás tervezéséhez elengedhetetlen digitális panoráma röntgenfelvétel és teleröntgen is rendelkezésre áll rendelőnkben! Így egy helyen, várakozás nélkül elkészíthetjük a gyermeke felvételeit.

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.  

Gyermekek fogszabályozásában 12 éves tapasztalatunk, high-tech eszközeink és kedves hozzáállásunk segíti munkánkat.

Amennyiben szeretné megvizsgáltatni gyermeke fogait, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van?

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.