fbpx
Oldal kiválasztása

Esztétikus fehér fogtömés

A modern fogászati kezelések alapkövetelménye, hogy az elkészült kezelés: tömés vagy bármilyen fogpótlás esztétikus legyen, színében illeszkedjen a többi fog színéhez.

Az Art of Smile rendelőben, a mosoly művészeiként igyekszünk ennek az elvárásnak is megfelelni, sőt, ennél sokkal több követelményt támasztunk az általunk végzett kezelések elé.

Az általunk készített fogtömések:

 • esztétikusak, fehérek, fogszínűek
 • formájukat illetően is élethűek
 • strapabíróak
 • szorosan, résmentesen illeszkednek a meglévő foganyaghoz, ezáltal – megfelelő szájhigiénia fenntartása mellett – az alászuvasodás esélye minimális

Hogyan készül a fehér fogtömés?

Általában érzéstelenítésben történik a kezelés. Sem maga az érzéstelenítés, sem a fogtömés készítése nem jár fájdalommal. A kezelés a fog megfelelő izolálásával kezdődik, aminek segítségével elkülönítjük a kezelt fogat a száj többi részétől, ami nedvességmentes környezetet eredményez. Mivel a fehér tömőanyag érzékeny a nedvességre, ez az eljárás kiemelten fontos ahhoz, hogy a fogtömés a jövőben sokáig védje a fogat.

A kezelés során először is a szuvas fogrészt távolítjuk el, vagy ha van, akkor a korábbi fogtömést. A fog alapos kitisztítását követően sor kerülhet az új tömés rétegezési eljárással történő elkészítésére. A rétegezés színét a fog anyag színéhez igazítjuk, belül a dentin, kívül a fogzománc színét utánozva. A tömés fényre köt, vagyis az egyes rétegeket speciális lámpával világítjuk meg. Az elkészült új fogtömés külső, látható része nem csempefehér, nem matt, hanem lumineszcenciájában, átláthatóságában a valós fog anyagához hasonlít.

Amalgám tömés cseréje fehér fogtömésre

Sokszor találkozunk azzal az igénnyel, hogy a régi, amalgám töméssel ellátott fogtömések helyére fehér tömést szeretne a páciens. Egyrészt, ezek a tömések valószínűleg nagyon régiek, emiatt szükség lehet a vizsgálatukra, másrészt a nehézfémtartalmuk miatt is igény van a cseréjükre, ezért ezt szívesen vállaljuk. 

Ezen tömések eltávolításának menete ugyanolyan, mint ahogy fent részleteztük.

  A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

  Amennyiben szeretné, hogy mosolya még szebb legyen, szeretettel várjuk rendelőnkben!

  Kérdése van? 

  Kérdését szeretné írásban feltenni?

  A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

  Footer logo

  2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.