fbpx
Oldal kiválasztása

Préskerámia korona

 

Természetes, élethű mosolyt szeretne? Régi koronája helyett igazán észrevehetetlen, fémmentes megoldást keres? A préskerámia porcelán korona kiemelkedő esztétikájával tökéletesen illeszkedik a saját fogak közé, róla még közelről nézve sem mondható el, hogy fogpótlással állunk szemben!

Milyen esetekben javasoljuk a préskerámia porcelán koronát?

Elsősorban frontfogak (metszőfogak) helyreállítására alkalmazzuk, akár gyökérkezelt fogak esetén is. Mivel a préskerámia korona váza is fogszínű, ezért erősen elszíneződött gyökérkezelt fog esetén elsőként belső fogfehérítést kell végeznünk.

Régi, fémkerámia korona cseréjekor is felmerülhet megoldásként a préskerámia korona.

Elsősorban szólókoronát készítünk belőle, híd készítéséhez inkább a cirkonkoronát  javasoljuk.

A préskerámia porcelán korona jellemzői: 

  • fémmentes, ezért fémallergiásoknak is javasoljuk
  • fogszínű vázon fogszínű leplezés
  • anyaga préselt porcelán, mely tartós, akár kemény ételeket (répa, dió) is bátran lehet vele harapni
  • mint rendelőnkben minden típusú korona, ez is vállas előkészítéssel készül: tehát nem kell számolni azzal, hogy csúnya lesz a fogíny, vagy eláll az ínytől, mint az elöregedett fémkerámia koronák
  • tökéletes esztétika jellemzi: nem lehet észrevenni, hogy viselőjének koronája van
  • fogszínű: nem a régi csempe fehér koronákat idézi, hanem természetes, az éleknél áttetszőséget mutat, mint amilyen a saját fogunk
  • előkészítéséhez minimális foganyag veszteséggel kell csak számolni (1 mm) 

A préskerámia porcelán korona elkészülési fázisai:

  1.  Az állapotfelmérést követően előkészítjük a fogat és lenyomatvételt végzünk. Páciensünk ekkor sem marad fog nélkül: ideiglenes koronával hagyja el a rendelőt! A lenyomatot fogtechnikus mesterhez küldjük.
  2. Az elkészült koronákat bepróbáljuk a fogakra. Ez jó alkalom arra, hogy páciensünkkel közösen ellenőrizzük a színt, a formát, a méretet és a kényelmet. Amennyiben korrekció szükséges, azt gyorsan, többlet költség nélkül megvalósítjuk.
  3. Amennyiben minden szempont megvalósult, megtörténik a végleges beragasztás. Páciensünk elégedetten távozhat új mosolyával a rendelőből!

Préskerámia, porcelán korona érdekli?

 

A fenti szempontokat figyelembe véve, a mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Bővebb felvilágosításért kérjük, látogasson el egy személyes konzultációra rendelőnkbe, ahol kollégáink felmérik az Ön fogainak állapotát és személyre szabva készítik el Önnek a megvalósítható kezelési terveket, a minőségi anyagok és árak ismeretében, hogy Ön nyugodtan átgondolva tudja kiválasztani azt, amely az Ön elképzeléseinek leginkább megfelelő.

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.