fbpx
Oldal kiválasztása

Minden infó a szájpadtágításról - Hyrax készülék

Fogszabályozásra van szüksége, de nem tudja, hogy férhetnek el a fogai a szájában? Túl nagynak tűnnek a fogak a fogívhez képest?

Ebben segít a gyors szájpadtágító, azaz hyrax készülék!

Amit a szájpadtágító, hyrax készülékről tudni érdemes:

Amennyiben a fogszabályozó szakorvos hyrax készülék viselését javasolja, érdemes tájékozódni afelől, hogy mire számíthatunk. 

A készülék egy speciális csavarból áll amit egyedileg tervezett készülék segítségével rögzítünk a fogakon vagy a szájpadon.

Hogy néz ki a hyrax készülék?

A készülék vegyes fogazatban (tej és maradó fogazat) két, a fogakat beborító akrilból áll, amit a hyrax csavar, a szájpadon átívelve köt össze.

Maradó fogazatban az első kisőrlő és az első nagyőrlő fogakra gyűrű kerül és ezeket köti össze a hyrax csavar, bizonyos esetekben a csavarok fogszabályzós mini implantátumok segítségével rögzülnek.

Mennyi ideig tart a szájpad tágító kezelés?

Általában 3-4 hétig tart a hyrax készülék aktiválása, állítása. Fontos, hogy hetente-10 naponta ellenőrizzük a rendelőben, a működését!
Majd, miután elértük a megfelelő tágítást, rögzítjük a készüléket a szájban és további 6-9 hónapig szükséges viselni ahhoz, hogy megőrizzük az elért tágítást.
Azaz, hogy a kitágított fogív megőrizze az elért, szélesebb és egészségesebb ívet.

Kellemetlen a hyrax szájpad tágító készülék viselése?

A többi rögzített készülékhez hasonlóan az első 2-3 napban kellemetlenséget tapasztalhatunk. Az aktiválás után feszítő érzés keletkezik. Étkezés közben is szükséges, hogy viseljük a készüléket, így az első napokon furcsa lehet a nyelés, rágás, beszéd.

A kellemetlenségek közben gondoljunk arra, hogy az instrukciók betartásával eredményes kezelésünk lesz, melynek az eredménye a szebb, egészségesebb, szabályos mosoly, melyet sok páciens magáénak tudhat, a hyrax készülék alkalmazásával.

 

Fogszabályozó szakorvosok:

Dr. Visnyai Krisztina

„Folyamatosan próbálom tudásomat up-to-date tartani, hogy pácienseimnek a lehető legjobb ellátást nyújthassam. Gyermekek és felnőttek kezelésével foglalkozom. Célom, hogy páciensemmel együttműködve alkossuk meg számára a szebb és szabályosabb mosolyt.”

A doktornőről bővebben… 

Dr. Kis-Márton Huba

„Célom, hogy elérjem egy-egy fogászati kezelés során, hogy a pácienseim teljes őszinteséggel forduljanak hozzám, mert tökéletes fogsoruk megalkotásában kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunkára van szükség. Tudásom legjavából kínálok különböző megoldásokat, tiszteletben tartva páciensem igényeit, kéréseit, idejét, hiszen a gyönyörű fogsorra vonatkozó tervek megvalósításhoz ketten kellünk.”

A doktor úrról bővebben… 

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.  

Gyermekek és felnőtt fogszabályozásában 12 éves tapasztalatunk, high-tech eszközeink és kedves hozzáállásunk segíti munkánkat.

Amennyiben szeretné megvizsgáltatni mélyharapását, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van?

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.