fbpx
Oldal kiválasztása

Fogszabályozás és babavárás

Időnként felmerül pácienseinkben a kérdés, hogy lehet-e fogszabályozást végezni vagy érdemes-e egyáltalán elkezdeni akkor, ha valaki babát vár vagy tervez? Jelen összeállításunkban ezt a témát járjuk körül. 

Elsőként kiemelnénk, hogy a terhesség során megváltozik test hormonháztartása, és ez a szájüreget is érinti. Ilyenkor az ínygyulladás, fogágybetegség kialakulása nagyobb, mivel könnyebben gyullad be a kismama fogínye. Ezért is kezeljük kiemelten a szájhigiéniát terhesgondozás során. 

Elkezdjem a fogszabályozást terhesség alatt? 

Ha valaki ilyenkor szeretné elkezdeni a fogszabályozást, és egészséges a fogínye-fogazata, akkor ennek biológiai akadálya nincs. 

A fogszabályozáshoz röntgenfelvétel is szükséges, amit viszont várandósság alatt nem készítünk. Ezért az Art of Smile-nál azt szoktuk javasolni, hogy érdemes megvárni a szülés-szoptatás végét a fogszabályozás elkezdésével.

  

Fogszabályozás elkezdése után terhesség – mi a teendő?

Abban az esetben, ha valaki amiatt nem mer belevágni a fogszabályozásba, mert babát tervez a fogszabályozás ideje alatt, azt javasoljuk neki, hogy ne aggódjon! Akár rögzített, akár kivehető, vagy akár fémes, akár fémmentes a már felhelyezett fogszabályozó készülék, semmilyen káros hatással nem lesz a baba fejlődésére!

Sőt, mivel e cikk elején kifejtettük, hogy az ínygyulladás a veszélye a terhességnek, és emiatt eleve többszöri fogorvosi látogatás javasolt, ezért a fogszabályozó állításakor történő gyakori szakorvosi kontrollvizsgálat segít a fogak és az íny egészségének megőrzésében is! Így két legyet ütünk egy csapásra: zajlik a fogszabályozásunk, és az ínyünk egészsége is biztonságban van.

Fontos infó, hogy fogszabályozáskor kiemelten ügyelünk a fogíny egészségére, ezért a dentálhigiénés kezelések (fogkő-eltávolítás) gyakoribbak. Emellett az otthoni fogápolásra mind babaváráskor, mind fogszabályozó viselésekor kiemelt figyelem kell, hogy jusson, ezért sem kell pácienseinknek tartania attól, hogy fogszabályozás alatt várják a kisbabájukat.

Fogszabályozásban 12 éves tapasztalatunk, high-tech eszközeink és kedves hozzáállásunk segíti munkánkat.

Amennyiben professzionális fogszabályozáson gondolkodik, szeretettel várjuk rendelőnkben!

A mai rohanó, tömeggyártó világban olyan rendelő megalapítását álmodtuk meg, ahol a páciens nem a sokadiknak érzi magát, hanem az elsőnek.

Amennyiben szeretné érdeklődik a fogszabályozás iránt, szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van? 

Kérdését szeretné írásban feltenni?

A gyors kapcsolatfelvételhez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Footer logo

2018. Minden jog fenntartva. Art of Smile Kft.